HEMORROIDES
IB Derm Medicina Estética sin cirugia Manresa

HEMORROIDES

HEMORROIDES

HEMORROIDES, FISSURA ANAL, PICOR

Les hemorroides son VENES dilatades a nivell del recte inferior. Els símptomes més habituals són el sagnat rectal, picor o dolor.

Les podeu veure o notar al voltant de l’anus o estar amagades dintre del recte. Les hemorroides son comuns tant en l’home com en la dona. No causen problemes seriosos de salut, però poden ser molestes e incomodes. Afortunadament hi ha tractaments disponibles que minimitzen les molèsties.

Classificació de les hemorroides internes

Les hemorroides internes es classifiquen d’acord amb el grau de prolapse des del canal anal.

Grau I

Només es poden veure per anuscòpia no prolapsen.

Grau II

Les hemorroides prolapsen fora del canal anal amb la defecació o amb l’esforç però es redueixen espontàniament cap a l’interior.

Grau III

Les hemorroides prolapsen  fora del canal anal amb la defecació o l’esforç, i requereixen que el pacient les redueixi a la seva posició normal.

Grau IV

Les hemorroides estan prolapsades i no es poden reduir manualment, es poden estrangular.

SÍMPTOMES DE LES HEMORROIDES

Les hemorroides son comuns en els adults, amb problemes de restrenyiment, sedentarisme laboral, després de l’embaràs, o per factors hereditaris. Popularment es l’anomenada morena.

Els símptomes de les hemorroides poden incloure:

-sagnat rectal sense dolor

-Picor o dolor anal

-Teixit que sobresurt al voltant de l’anus

-Dificultat en la higiene després de defecar o la fuga de femta.

Sagnat rectal

Moltes persones amb hemorroides detecten la presència de sang vermella en la femta, a l’inodor o en el paper higiènic després de defecar, la quantitat sol ser escassa però pot arribar a tenyir tota la tassa del vàter el que ens pot espantar, menys freqüent és un sagnat intens.

Mentre que les hemorroides son la causa més comuna de sagnat rectal, hi ha altres causes més serioses. No es possible saber la causa de sagnat rectal fins que es realitzi una exploració. Si heu vist sang després de la defecació heu de comunicar-ho al vostre metge.

El sagnat freqüent pot ser causa d’anèmia en persones que estan en tractament amb sintrom o antiagregants.

Picor

Les hemorroides sovint causen picor i irritació de la pell del voltant de l’anus.

Dolor

Les hemorroides poden ser doloroses. Si teniu dolor intens, heu de posar-vos en contacte amb el metge ja que pot ser un signe d’una complicació o d’un problema seriós.

La trombosi de la hemorroide pot ser causa de dolor.

DIAGNÒSTIC DE LES HEMORROIDES

Per fer el diagnòstic es necessita realitzar una exploració física valorant l’anus i el tram inferior del recte. Si hi ha sagnat s’ha d’incloure una proba que permeti examinar l’interior de l’anus ( anuscòpia) o el tram baix del colon ( sigmoidoscòpia).

TRACTAMENT INICIAL DE LES HEMORROIDES

Un dels passos més importants en el tractament de les hemorroides es evitar el restrenyiment ( femta dura o deposicions poc freqüents). La femta dura pot ocasionar el sagnat rectal o una lesió a l’anus anomenada fissura anal. Amb els moviments d’esforç per defecar poden empitjorar les hemorroides existents i augmentar el risc de que n’apareguin de noves.

Suplements de fibra

L’increment de la fibra en la dieta es una de les millors maneres de suavitzar la femta. La fibra es troba en la fruita i els vegetals. Es recomana la ingesta de 20 a 35 grams per dia.

També hi ha disponibles suplements de fibra al mercat. Podeu començar amb dosis baixes i anar augmentant gradualment per evitar efectes secundaris.

Laxants

En cas que la fibra no sigui suficient per controlar el restrenyiment, o per intolerància a la fibra, podeu optar pels laxants més fisiològics.

Banys calents de seient

Durant el bany de seient es posa en remull l’àrea rectal amb aigua calenta durant 10-15 minuts dos o tres cops al dia. No afegir sabó a l’aigua ni res només, aigua sola. El que fa el bany es millorar el flux de sang i relaxar el múscul que està al voltant de l’anus, anomenat esfínter anal intern.

Tractaments tòpics

Hi ha cremes i supositoris disponibles sense recepta mèdica. Per alleujar el dolor les cremes amb hidrocortisona rectal poden alleugerar el dolor, inflamació, picor al menys temporalment. No s’haurien d’utilitzar les cremes i supositoris sobretot els que porten hidrocortisona durant més d’una setmana, excepte en cas de prescripció facultativa.

TRACTAMENT NO INVASIU. NOVETAT !!

Sense cirurgia, sense anestèsia , sense dolor, sense complicacions. Totalment ambulatori.

Amb hemowave  oblida’t de les hemorroides

Aquesta és una novetat terapèutica revolucionaria  de prescripció mèdica que no disposàvem fins l’actualitat, i que ara us podem oferir al nostre centre mèdic IBderm.

Hemowave es un canvi en el futur del tractament de les hemorroides , simple, efectiu , segur, còmode i indolor millorant la qualitat de vida dels pacients des de la primera sessió. No te efectes secundaris ni recaigudes i els períodes de remissió que tenim fins ara son de tres anys ( no hi ha seguiment encara a més llarg termini ja que és una nova tecnologia)

La tecnologia digital desenvolupada per Hemowave genera unes ones especifiques que proporcionen importants beneficis sobre l’organisme que son:

•Calmen les terminacions nervioses amb efecte anestèsic

•Propietats antiinflamatòries

•Descontracturant

•Descongestiu

•Milloren el trofisme de la mucosa ( mucosa sana)

•Efecte esterilitzant 

Amb aquestes propietats tractem de forma no invasiva les hemorroides internes, externes, fissures i pruïja i sobre les causes que les provoquen.

Com funciona el Hemowave?

S’utilitzen dos tipus d’aplicadors rectals un d’ells genera ones que  relaxen la musculatura llisa reduint la contracció del esfínter intern facilitant la curació de la fissura anal. Amb el seu alt poder antiinflamatori redueix ràpidament el volum de les hemorroides, millorant al pacient.

L’altre aplicador te capacitat de millora la cicatrització i efecte esterilitzant millorant al pacient amb molt poques sessions.

Hi ha tres mides d’aplicadors: gran, mitjà i petit. Que tracten tota la circumferència del canal anal.

Resultats

Tracta amb èxit tant les hemorroides internes com externes, fissures i prurit. Així com les hemorroides de l’embaràs.

Els percentatges de curació són:

•Hemorroides o morenes un 84% de curació

•Fissures rectals un 88.5% de curació

•Picor un 90% de curació.

Els estudis mèdics fets fins l’actualitat demostren un gran nivell d’eficàcia dels tractaments fets amb Hemowave. Des de les primeres sessions s’observen millores en l’estat del pacient.

La cicatrització de fissures tant cròniques com agudes, reducció de la inflamació de les hemorroides, desaparició del sagnat i eliminació de la pruïja.

Hemowave és una tecnologia eficaç, segura, indolora, sense efectes secundaris, sense cirurgia, sense anetèsia, sense fàrmacs, sense baixa laboral. Es un tractament que no precisa cap preparació prèvia i és totalment ambulatori.

 Que es pot tractar amb Hemowave?

Hemorroides

Hemowave tracta les hemorroides en totes les seves fases, tant agudes com cròniques, inclús les sagnants, i elimina en molts casos la necessitat de quiròfan, alliberant al pacient de les molèsties dels post-operatoris. No cal patir més per les molestes hemorroides internes o externes. Hemowave es ideal també pel la dona amb hemorroides de l’embaràs.

Fissures

La medicina tradicional resolt les fissures amb molta lentitud i poca eficàcia. Hemowave es molt efectiu i només necessita tres o quatre sessions de mitja per poder mostrar la seva efectivitat gràcies a l’alt poder cicatritzant i cauteritzant del tractament.

Tractament ideal per tractar fissures cròniques i les post-operatòries. Hemowave elimina el dolor des de la primera sessió.

Picor

Tant la pruïja anal com vaginal són molt fàcils de tractar amb Hemowave per les seves propietats antipruriginoses. Hemowave elimina ràpidament el picor. 

En tots els casos exposats, Hemowave representa una alternativa terapèutica eficaç a la que es pot recórrer abans de fer una cirurgia.

TRACTAMENTS MINIMAMENT INVASIUS CLASSICS

Si continuen molestant les hemorroides després de les mesures casolanes, es pot considerar el tractament el mínimament invasiu clàssic . La majoria dels procediments es realitzen ambulatòriament per un cirurgià.

Els següents procediments son per les hemorroides internes:

Lligadura amb banda elàstica

Es el procediment més àmpliament utilitzat, te èxit en el 70-80% dels pacients. La banda elàstica o anell  es col·loca al voltant de la base  de la hemorroide interna, a mesura que restringeix el flux de la hemorroide s’encongeix i remet en varis dies. La majoria dels pacients  comenten una sensació “opressió” després del procediment, que pot millorar amb banys calents de seient. Es recomana que utilitzin suplements de fibra per evitar el restrenyiment.

El sagnat tardà pot tenir lloc quan la banda elàstica cau, entre 2-4 dies després del procediment. En alguns casos, pot aparèixer una ferida als 5-7 dies després del procediment. Altres complicacions menys freqüents son dolor intens, trombosi d’altres hemorroides, infecció o pus.

La banda elàstica però rarament dona series complicacions.

Làser d’infrarojos o coagulació bipolar.

S’utilitza el làser d’infrarojos per destruir per calor les hemorroides internes.

Escleroteràpia

Durant l’escleroteràpia s’injecta una solució química dintre de la hemorroide de manera que provoca la caiguda del teixit i aparició d’una cicatriu. Es menys efectiva que la banda elàstica.

Cirurgia de la hemorroide

Si malgrat els tractaments conservadors previs continua el problema de les hemorroides cal treure l’hemorroide per cirurgia, una hemorroidectomia. La cirurgia és el tractament d’elecció pels pacients que tenen hemorroides externes grans.

L’hemorroidectomia consisteix en treure l’excés de teixit hemorroïdal. Te un èxit del 95% dels pacients.

ON OBTENIR MÉS INFORMACIÓ

El vostre metge és la millor font d’informació pel que fa al vostre problema mèdic.


IB Derm Medicina Estética sin cirugia Crta.de Vic 25-31 Entresol 1a, 08241 Manresa http://www.ibderm.com